Japonya Tunus'u dört golle geçti, Afrika temsilcisi Tunus Dünya Kupası'na veda etti

2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu ikinci hafta mücadelesinde Japonya, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Tunus'u 4-0 mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı. Bu sonuçla Asya temsilcisi puanını 4'e yükseltirken, henüz puanla tanışamayan Tunus organizasyona veda eden üçüncü takım oldu.

2026 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda büyük bir heyecana sahne olan randevuda Tunus ile Japonya karşı karşıya geldi. Meksika'daki Monterrey Stadı'nda oynanan müsabakaya iki takım da farklı motivasyonlarla çıktı. Tunus, gruptaki ilk maçta alınan İsveç mağlubiyetinin ardından teknik direktör Sabri Lamouchi ile yollarını ayırıp takımın başına Herve Renard’ı getirerek yeni bir başlangıç yapmayı hedeflese de Japonya'nın organize oyununa direnç gösteremedi.

Kamada'dan tarihi açılış ve Ueda'nın yükselişi

Karşılaşmaya adeta fırtına gibi başlayan Japonya, henüz 4. dakikada sol kanattan gelişen akında Daichi Kamada'nın şık tek vuruşuyla 1-0 öne geçti. Bu gol, Kamada'nın Japonya futbol tarihi adına Dünya Kupası'ndaki en erken golü kaydetmesini sağladı. Erken golün şokunu atlatmaya çalışan Tunus karşısında baskısını azaltmayan Asya temsilcisi, 31. dakikada yıldız oyuncusu Ayase Ueda ile farkı ikiye çıkardı. Dünya Kupası elemelerinde 8 gol atarak takımını sırtlayan ve bu sezon Feyenoord formasıyla 26 kez fileleri sarsan Ueda, bu dokunuşla kariyerinin ilk Dünya Kupası golüne imza attı ve ilk yarının skorunu tayin etti: 2-0.

İkinci yarıda fark açıldı

Mücadelenin ikinci devresine de oyunun kontrolünü elinde tutarak başlayan taraf Japonya oldu. Tunus, sağ kanattan Hannibal ile yakaladığı net pozisyonları değerlendiremezken, Japonya 69. dakikada Junya Ito'nun kaydettiği golle skoru 3-0'a taşıdı ve iyice rahatladı. Maçın son bölümünde teknik direktörlerin oyuncu değişiklikleri hamleleri geldi. Mücadelenin 83. dakikasında sağ kanattan Sano'nun arka direğe yaptığı isabetli ortaya iyi yükselen Ayase Ueda, bitirici bir kafa vuruşuyla kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü atarak maçın skorunu ilan etti: 4-0.

Son maçlar öncesi grupta görünüm

Bu sonuçla birlikte gruptaki puanını 4'e yükselten Japonya, son 16 turu yolunda dev bir adım attı. İki maç sonunda puan alamayan Tunus ise turnuvaya erken veda eden ekipler kervanına katıldı. İki ülke Dünya Kupası tarihinde daha önce 2002 yılında karşı karşıya gelmiş ve o müsabaka da Japonya'nın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanmıştı. F Grubu’nun üçüncü ve son maçlarında, 26 Haziran Cuma günü TSİ 02.00'de Tunus ile Hollanda, Japonya ile de İsveç bir üst tura yükselme mücadelesi için kozlarını paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER