2027 İspanya Süper Kupası'nın Suudi Arabistan yerine İstanbul'da düzenlenebileceği öne sürüldü. İspanyol gazeteci Alfredo Martinez'in iddiasına göre organizasyonun şubat ayının ilk haftasında Türkiye'de gerçekleştirilmesi gündemde.
İspanya Süper Kupası'nın yeni adresine ilişkin henüz resmî bir açıklama yapılmazken, İstanbul ihtimali futbol dünyasında dikkat çekti. Planın hayata geçmesi durumunda Real Madrid ile Barcelona'nın finalde karşılaşması hâlinde El Clasico İstanbul'da oynanabilir.
El Clasico İstanbul'a gelebilir
İspanyol gazeteci Alfredo Martinez, 2027 İspanya Süper Kupası'nın Suudi Arabistan'da düzenlenmeyeceğini ve organizasyon için İstanbul'un değerlendirildiğini aktardı.
Turnuvanın şubat ayının ilk haftasında oynanmasının planlandığı belirtilirken, organizasyonun ev sahibi ülke ve şehrine ilişkin kararın henüz resmiyet kazanmadığı ifade edildi.
Yarı final eşleşmeleri belli
Turnuvada yarı finalde Real Sociedad ile Real Madrid ve Barcelona ile Atletico Madrid karşı karşıya gelecek.
Real Madrid ile Barcelona'nın rakiplerini geçerek finale yükselmesi durumunda futbolseverler İstanbul'da bir El Clasico izleme fırsatı yakalayabilir.
Mourinho ile Flick ilk kez karşı karşıya gelebilir
İstanbul senaryosunun gerçekleşmesi hâlinde final, iki takım arasındaki rekabetin yanı sıra teknik direktörler açısından da özel bir karşılaşmaya dönüşebilir.
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile Barcelona Teknik Direktörü Hansi Flick, bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda ilk kez resmî bir maçta karşı karşıya gelebilir.
2027 İspanya Süper Kupası'nın nerede oynanacağına ilişkin henüz resmî bir karar açıklanmadı.