İsak Vural Serie A’ya uçtu, Fenerbahçe seyretti!

Fenerbahçe altyapısında parlayan İsak Vural, Serie B'den Serie A’ya yükselen Pisa SC’ye 4,5 milyon Euro’ya transfer oldu. Bonservis payı Hammarby’e giderken, Fenerbahçe’ye tek kuruşluk gelir yazılmadı.

Genç yetenek İsak Vural Avrupa futbolunda basamakları hızla tırmanmaya devam ediyor. Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen 2006 doğumlu futbolcu, 2025 yaz transfer döneminde İtalya Serie A ekiplerinden Pisa SC ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. Pisa, 1.89 boyundaki merkez orta sahayı 4,5 milyon Euro karşılığında Frosinone Calcio’dan kadrosuna kattı.

Geçtiğimiz sezonu Serie B’de geçiren Frosinone’de 24 resmi maça çıkan Vural, gösterdiği performansla dikkat çekmişti. Pisa’nın İtalya Serie A’ya yükselmesinin ardından genç futbolcuya ilk büyük teklif de bu kulüpten geldi.

Serbest Kalma Bedeli: 35 Milyon Euro!

Pisa, İsak Vural transferinde oyuncunun potansiyelini de göz önünde bulundurarak, sözleşmeye 35 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi koydu. Bu detay, genç oyuncunun sadece kısa vadede değil, uzun vadede de ciddi bir yatırım olarak görüldüğünü ortaya koyuyor.

Fenerbahçe Pay Alacak mı? Taraftarlar Tepkili

Fenerbahçeli taraftarlar, oyuncunun transfer haberinin ardından kulübün bu süreçten herhangi bir gelir elde edip etmeyeceğini sorguladı. Ancak, İsak Vural’ın Fenerbahçe’den İsveç kulübü Hammarby’e transfer olurken yapılan sözleşmede, ne bir sonraki satıştan pay maddesi ne de öncelik hakkı bulunduğu ortaya çıktı.

Frosinone’den Pisa’ya gerçekleşen bu transferde Fenerbahçe’ye herhangi bir ödeme yapılmazken, 4,5 milyon Euro’luk bonservisin %25’i Hammarby’e gidecek.

Milli Takım Radarında

İsak Vural, Benfica ve Hammarby altyapılarında forma giydikten sonra Fenerbahçe’ye transfer olmuş, sonrasında yeniden İsveç'e dönmüştü. Hem İsveç hem de Türk vatandaşlığı bulunan Vural, U16’dan itibaren Türkiye’nin tüm alt yaş kategorilerinde milli formayı terletti. Genç oyuncunun A Milli Takım’a çağrılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER