Gençlerbirliği’nde kriz: Volkan Demirel'den istifa kararı

Ankara’da yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulda çıkan gerginlik sonrası Başkan Mehmet Kaya adaylıktan çekildi, Arda Çakmak yeni başkan seçildi. Bu gelişmenin ardından teknik direktör Volkan Demirel görevini bırakma kararı aldı.

Gençlerbirliği’nde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul, gerginlik ve tartışmaların gölgesinde tamamlandı. Toplantı sırasında yaşanan arbede ve sert sözlerin ardından mevcut başkan Mehmet Kaya adaylıktan çekildi. Kaya ile birlikte diğer aday Çağrı Çetin’in de yarıştan çekilmesi üzerine seçime son anda dahil olan Arda Çakmak, Gençlerbirliği’nin yeni başkanı oldu.

Başkanlık değişiminin hemen ardından kulüpte yeni bir deprem daha yaşandı. Teknik direktör Volkan Demirel’in, Mehmet Kaya’nın adaylıktan çekilmesiyle istifa kararı aldığı öğrenildi. Deneyimli teknik adamın, Süper Lig’de oynanacak Karagümrük maçının ardından görevini bırakacağı iddia edildi.

Kulis bilgilerinde Volkan Demirel’in, “Mehmet Kaya varsa ben de varım. Mehmet Kaya yoksa yokum” diyerek tavrını ortaya koyduğu öne sürüldü. Yaşanan bu gelişmeler üzerine futbolcuların da huzursuzluk yaşadığı ve tepki gösterdiği belirtildi. Taraftar gruplarının da protesto hazırlığında olduğu iddia edilirken, Mehmet Kaya’nın kulüpteki krizin büyümemesi için devreye girerek ortamı sakinleştirmeye çalıştığı ifade edildi.

Volkan Demirel, Gençlerbirliği’nin başında çıktığı 5 maçta 2 galibiyet ve 3 beraberlik elde etmişti.

İLGİLİ HABERLER