Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'dan Mohamed Salah açıklaması: Transferde menajer pürüzü çıktı

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, dünya yıldızı Mohamed Salah transferine dair yürütülen görüşmelerde yaşanan beklenmedik krizi ilk kez açıkladı. Yıldız futbolcunun teknik direktör Vincenzo Italiano ve sportif direktörle görüşerek transfere onay verdiğini belirten Adalı, basında çıkan haberlerin ardından oyuncunun menajerinin kabul edilemez maddi taleplerde bulunduğunu ve %35 komisyon istediğini duyurdu.

Beşiktaş'ta tüm dünyada geniş yankı uyandıran Mohamed Salah transferinde sıcak saatler yaşanıyor. Siyah-beyazlı kulübün başkanı Serdal Adalı, katıldığı "Win Win" programında Mısırlı yıldızın transfer sürecine dair son durumu ve masada karşılaştıkları büyük engeli net bir dille paylaştı. Adalı'nın açıklamaları, transferin oyuncu bazında olumlu ilerlediğini ancak menajer bariyerine takıldığını ortaya koydu.

"Salah transfere onay verdi"

Sürecin oldukça olumlu başladığını vurgulayan Başkan Serdal Adalı, Mohamed Salah’ın Beşiktaş’a gelmeye sıcak baktığını belirtti. Dünyaca ünlü yıldız oyuncunun hem teknik direktör Vincenzo Italiano hem de kulübün sportif direktörü ile bizzat görüşerek transfere onay verdiğini dile getiren Adalı, oyuncu tarafıyla hiçbir sportif ya da fikirsel problem yaşamadıklarını aktardı.

%35 menajer komisyonu krizi

Transferin imza aşamasına gelmesi beklenirken, basında çıkan "Transfer bitti" haberlerinin dengeleri değiştirdiğini belirten Adalı, bu gelişmelerin ardından Salah'ın menajerinin devreye girerek maddi talepleri fahiş oranlarda artırdığını söyledi. Menajerin kendi komisyonunu yüzde 35 gibi inanılmaz bir seviyeye çektiğini ifade eden Beşiktaş Başkanı, "Bizim açımızdan böyle bir yüzde hiçbir koşulda kabul edilemez. Salah'ın bu rakamlardan haberi olduğunu da düşünmüyoruz" diyerek siyah-beyazlı yönetimin geri adım atmayacağını ve kulüp menfaatlerini her şeyin üstünde tutacağını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER