Süper Lig'in 5'inci haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında ağırladığı Göztepe ile 2-2 berabere kalarak puanları paylaştı. Heyecan dolu karşılaşmanın ardından her iki takımın teknik direktörü, maçın genel gidişatını ve takımlarının performansını değerlendirdi. Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, özellikle savunmada verdikleri kolay gol fırsatlarına vurgu yaparken, Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira ise galibiyete daha yakın taraf olduklarını savundu.
Stoilov: Savunma zaafiyetini gidermeliyiz
Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, deplasmanda iki gol bulmalarına rağmen savunmada yaptıkları hataların galibiyete engel olduğunu belirtti. Rakibe kolay gol pozisyonları verme sorununun devam ettiğini ifade eden Stoilov, "Deplasmanda iki gol atmak önemliydi ancak yemememiz gereken iki gol yedik.
Defansif performansımızı geliştirmemiz şart. Yaşadığımız sıkıntının farkındayız ve bunu nasıl çözeceğimizi biliyoruz.
Önümüzdeki kritik maçta da benzer bir savunma kurgusuyla sahada olacağız çünkü sakat oyuncularımızın dönmesini beklemiyoruz. Daha özgüvenli ve savunmada daha dikkatli oynamalıyız" şeklinde konuştu.

Pereira: Galibiyete daha yakındık
Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira ise maçın genelinde daha iyi oynayan taraf olduklarını dile getirdi. Karşılaşmaya iyi başladıklarını ve direkten dönen toplarının olduğunu hatırlatan Pereira, "Duran toplardaki tehlikeyi oyuncularıma anlatmıştım ancak bazen kontrol etmek zor olabiliyor.
İkinci yarıda gole daha yakın olan taraf bizdik. Verilmeyen bir penaltı pozisyonumuz olduğunu düşünüyorum, televizyondan izlendiğinde bu net bir şekilde görülecektir.
Yine de takımımın gösterdiği reaksiyondan memnunum. Oyuna sonradan giren oyuncuların takımı ileriye taşıması, takım olma yolunda çok önemli bir gösterge.
Amacımız her zaman iyi futbol oynamak ve taraftarlarımıza keyifli bir maç izletmek" ifadelerini kullandı.