24 yıllık Dünya Kupası hasreti Vancouver'da son buluyor: Biz bu baskıyı yönetebiliriz

24 yıl aradan sonra yeniden Dünya Kupası arenasına çıkan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, Avustralya ile oynanacak kritik D Grubu ilk maçı öncesi Vancouver'da basın mensuplarının karşısına çıktı. İtalyan teknik adam, üzerlerindeki büyük beklenti ve baskıyı yönetebilecek güçte olduklarını vurgularken; Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız'ın fiziksel durumlarına dair çarpıcı bir itirafta bulundu.

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında yarın Kanada'da Avustralya ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, tarihi mücadele öncesinde iddialı ve temkinli açıklamalarda bulundu. Karşılaşmanın oynanacağı BC Place Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Montella, tüm Türkiye'nin arkalarında olduğunu bildiklerini ve turnuvaya galibiyetle başlayarak halkı gururlandırmak istediklerini ifade etti.

Fiziksel güce karşı teknik oyun

Rakip Avustralya'nın disiplinli ve oldukça fiziksel bir takım olduğuna dikkat çeken tecrübeli teknik adam, "Karşımızda zihinsel olarak çok güçlü, kompakt oynayan ve top ayağına geldiğinde ne yapacağını iyi bilen bir rakip var. Özellikle beslendikleri kontra atak tuzaklarına düşmememiz ve bu akınları engellememiz gerekiyor. Yarın sahada hem fiziksel gücümüzü göstereceğiz hem de teknik kalitemizi barındıran bütüncül bir oyun sergilemek zorunda kalacağız" dedi. Son 10 gündür hazırlık maçlarında tespit ettikleri eksikler üzerine çalıştıklarını belirten Montella, hem ofansif hem de defansif anlamda daha keskin bir performans sergilemeleri gerektiğini ekledi.

Yıldız oyuncuların fiziksel durumu düşündürüyor

Takımdaki oyuncuların durumuyla ilgili önemli bir de itirafta bulunan İtalyan çalıştırıcı, kadronun kilit isimleri Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız'ın fiziksel kondisyonlarına değindi. Montella, "Arda, Hakan ve Kenan’ın şu anki durumlarıyla 100 dakikayı tam olarak çıkarabileceklerini düşünmüyorum. Bununla alakalı kafamda bazı soru işaretleri var. Dengeli olmalı ve her türlü zorluğa karşı zihinsel olarak hazır bulunmalıyız" ifadelerini kullanarak maç içindeki stratejik hamlelerin ve zaman yönetiminin önemine işaret etti.

"Baskıyı yönetebiliriz, bu anın tadını çıkarın"

Avustralyalı bazı oyuncuların, Türkiye'nin 24 yıldır bu turnuvada yer almaması nedeniyle panik yapabileceği yönündeki iddialarına da yanıt veren deneyimli teknik direktör, "Bu tarz yorumları ben de okudum. Tecrübeli oldukları doğru ancak bizim kadromuzda da baskı altında büyük maçlar oynamış çok sayıda oyuncu var. 24 yıldır turnuvaya katılamamış olmak bu oyuncu grubunun sorumluluğu değil. Onlara bu tarihi anın tadını çıkarmalarını ve buraya katıldıkları için kendileriyle gurur duymalarını söyledim. Baskı altındayız ama bunu kesinlikle yönetebiliriz" diyerek takımına olan güvenini tazeledi.

Uzun mesafeler ve yeni şartlar

Turnuvanın düzenlendiği Kuzey Amerika coğrafyasındaki uzun seyahat mesafelerine de değinen Montella, EURO 2024'ün düzenlendiği Almanya'daki lojistik kolaylığın burada olmadığını belirtti. Yolculuk sürelerinin ve zaman farkının adaptasyon gerektirdiğini söyleyen başarılı çalıştırıcı, Vancouver'da kendilerini muhteşem bir coşkuyla karşılayan Türk taraftarlara da teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

İLGİLİ HABERLER