© Muhalif 2024

Piliç Kroket Tarifi

Nazım Ustadan Günün Tarifi

 

1 adet tavuk göğsü ve 1 adet tavuk budu (haşlanmış) 
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar rendesi 
1/5 paket margarin 
1 su bardağı un 
Tuz ve karabiber

Kızartmak için

1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta (çırpılmış) 
1 su bardağı un 
1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Yağı eritin, sütü, unu, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice karıştırarak pişirin. Kemiklerini ayırıp robottan geçirmiş olduğunuz piliç etini de ekleyerek iyice yoğurun. 8 parçaya ayırıp yassı köfteler yapın. Yağı tavaya koyun, kızınca köfteleri önce beyaz una, sonra yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayıp kızartın. Süzülmesi için kağıt havlunun üzerine çıkararak sıcak servis yapın.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER