© Muhalif 2024

Nazım Ustadan Zeytinyağlı İç Bezelye Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Zeytinyağlı İç Bezelye nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Zeytinyağlı İç Bezelye tarifi.

4 su bardağı bezelye
4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet olgun domates (soyulmuş)
2 adet orta boy havuç
30 adet arpacık soğan
4 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz 

Yapılışı 

Havuçları bezelye iriliğinde doğrayın. Yağı tencereye koyun, sarmısakları da ilave edip 5 dakika soteleyin. Domatesleri de katıp kavurun. Kalan malzemeleri de ekleyin kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 40 dakika kaynatın. Soğutup limonla servis yapın.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER