© Muhalif 2024

Nazım Ustadan Kuzu Yürek Izgara Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Kuzu Yürek Izgara nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Kuzu Yürek Izgara tarifi.

1 adet kuzu yüreği (600 gr civarında)
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 küçük soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tuz 

Yapılışı
Yağı, soğanı, biberi, tuzu bir kaba koyup karıştırın. Yüreği 1 santim kalınlığında doğrayın, kanını süzüp karışımın içine atın. İyice karıştırıp 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Yüreği ızgaraya ya da teflon tavaya dizin, her iki tarafını 5'er dakika pişirin. Kurutmadan servis yapın. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER