© Muhalif 2024

Nazım Ustadan Karalahana Diblesi Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Karalahana Diblesi nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Karalahana Diblesi tarifi.

2 demet karalahana (ince kıyılmış)
2 adet kuru soğan
1 su bardağı pirinç (yıkanmış)
300 gr kıyma
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su
Tuz ve karabiber 

Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayın, yağda pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı da ilave edip kavurun. Tanelenince lahananın suyunu iyice sıkıp tencereye katarak kavurmayı sürdürün. Kıyma suyunu çekince pirinci, tuzu, karabiberi, suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika harlı ateşte pişirin. Sonra ateşi kısın ve 15 dakika daha pişirip karıştırarak sıcak servis yapın. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER