© Muhalif 2024

Nazım Ustadan İrmik Çorbası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. İrmik Çorbası nasıl yapılır?

Nazım Ustadan İrmik Çorbası tarifi.

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı irmik
1 adet soğan (rendelenmiş)
4 çorba kaşığı sıvı yağ
8 su bardağı et suyu
Tuz ve karabiber 

Terbiyesi

1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı 

Üzerine

4 çorba kayıp tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber 

Yapılışı

6 su bardağı suyu tencereye koyup soğanı, yağı, tuzu, karabiberi ekleyin. İrmiği de koyup kaynayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Nohutu ilave edin. Yumurta sarısını çırpın, yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın. Kalan 2 bardak suyu katarak terbiyeyi sulandırın ve kaynayan çorbaya azar azar ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. Tereyağını eritip pul biberi de ilave ederek ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER