© Muhalif 2024

Nazım Ustadan Et Sote Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Et Sote nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Et Sote tarifi.

 
800 gr kuzu eti (sotelik doğranmış)
2 adet kuru soğan
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
4 adet sivri biber (çekirdekler/ çıkarılıp ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
4 dal ince kıyılmış maydanoz
4 su bardağı kaynar su 

Yapılışı

Yağı tencereye koyup eti soteleyin. Suyunu çekince soğanı katın. Salçayı, biberi, domatesi ekleyip kavurun. Tuzu, karabiberi, suyu katıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Maydanoz ilave edip servis yapın. 

Not: Arzu ederseniz mantar ve rende kaşar da katabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER