© Muhalif 2024

Nazım Ustadan Enginar Ogreten Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Enginar Ogreten nasıl yapılır?

Nazım Ustadan Enginar Ogreten tarifi.

7 adet enginar (soyulmuş)
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sıvı yağ 

Yapılışı

Enginarları limonlu suyun içinde bekletin. Bir tencereye dizip üzerine 3 su bardağı beklettiğiniz suyundan koyun, 20 dakika kaynatın. Süzüp kuşbaşı doğrayın. Bir kaba yumurtayı ve tuzu koyup iyice çırpın, süt, un ve yağı da katıp karıştırın. Enginarları 25 santim çapında bir tepsiye dizin, üzerine de sütlü karışımı ilave edip sallayarak sosun yayılmasını sağlayın. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER