Yeşim Salkım, “Mağaranıza dönün” sözleri için 10 yıl sonra özür diledi

Başörtülü kadınlara yönelik sözleriyle yıllar önce büyük tepki çeken Yeşim Salkım, yeniden gündeme gelen video sonrası özür mesajı yayınladı.

Başarılı müzik kariyeri ve sanatçı kimliğiyle tanınan Yeşim Salkım, 10 yıl önce yaptığı bir konuşmanın yer aldığı videonun yeniden gündeme gelmesi üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaparak özür diledi.

Söz konusu videoda başörtülü kadınlara yönelik ifadeleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Salkım, geçmişte söylediği, “Biz Atatürkçüyüz, kadını kapatıp öcü gibi gösterenlere inat. Kadının saçını başını kapatıp öcü gibi gösteriyorsunuz. Mağaranıza geri dönün, istemiyoruz sizi, gidin bu ülkeden...” sözleriyle tepki çekmişti.

Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından bir video paylaşan Salkım, söz konusu açıklamaları nedeniyle özür diledi. Paylaştığı videonun altına şu notu ekledi:

“Şimdi ben özrümü diledim, sıra sizde! Özür dilemek büyüklüktür. Yok, aksi şekilde davranırsanız o da sizin kötülüğünüz ve art niyetinizdir. O zaman tabii ki hukuki haklarımı kullanırım. Kavgadan yorulmadınız mı?”

Salkım’ın özrü sosyal medyada farklı görüşlerden kullanıcılar tarafından yorumlandı. Kimileri sanatçının samimiyetini takdir ederken, kimileri de geçmişteki söylemleri nedeniyle özrün yeterli olmadığını savundu.

 

 

İLGİLİ HABERLER