İzmir'de kendi kliniğinde ölü bulunan 48 yaşındaki Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Gültekin'in şüpheli vefatına ilişkin cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan geniş kapsamlı adli soruşturma devam ediyor. Yürütülen incelemelerde, Gültekin'in ölümünden yaklaşık bir hafta önce bir göğüs cerrahisi operasyonu geçirdiği saptandı. Ameliyat sonrasında oluşan şiddetli ağrıları kontrol altına almak amacıyla Gültekin'in kendi kendine anestezi ilacı enjekte ettiği ve kısa bir süre sonra bilincini kaybederek yaşamını yitirdiği tespit edildi.
Klinikte ve evde arama: Yeşil reçeteli ilaçlar bulundu
Olayın ardından polis ekipleri tarafından hem Gültekin'in evinde hem de görev yaptığı klinikte detaylı arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda, uyuşturucu etken madde barındıran ve yeşil reçeteye tabi olan çeşitli ilaçlar ile haplar ele geçirildi. Bulunan tıbbi maddelerin ve uygulanan anestezik solüsyonun kesin ölüm sebebine etkisini belirlemek amacıyla başlatılan kapsamlı toksikolojik inceleme ve otopsi süreci devam ediyor.
Kamera kayıtları ve cep telefonu mercek altında
Adli makamlar, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için Gültekin'in kullandığı cep telefonuna el koyarak incelemeye aldı. İzmir 3. Sulh Ceza Hâkimliği'nden alınan karar doğrultusunda dijital materyal inceleme uzmanları tarafından telefonun geçmiş kayıtları taranıyor. Bunun yanı sıra kliniğin ve çevrenin tüm güvenlik kamerası görüntüleri de savcılık dosyasına dahil edilerek saniye saniye izlenmeye başlandı.
Haber spikeri Erhan Çelik ile boşanma sürecinde olduğu bilinen Gültekin'in kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek detaylı otopsi ve toksikoloji raporunun ardından netlik kazanacak.