Deniz Çakır’dan sektöre sert eleştiri: Erkek oyunculara kızları yaşında partner, bize gelince yaş sorun oluyor

Deniz Çakır 4 yıl sonra "Çarpıntı" dizisiyle ekranlara dönüyor. Oyuncu, sektördeki yaş farkı çifte standardına dikkat çekerek “Ben yaşımdaki aktörün partneri olmuyorum” sözleriyle gündem yarattı.

“Yaprak Dökümü” dizisinde canlandırdığı 'Ferhunde' karakteriyle hafızalara kazınan Deniz Çakır, uzun bir aranın ardından televizyon ekranlarına geri dönüyor. 2021’de final yapan Masumiyet dizisinden bu yana bir projede yer almayan ünlü oyuncu, bu kez “Çarpıntı” adlı yeni dizide izleyici karşısına çıkacak.

Başrolünü Kızılcık Şerbeti’nin ‘Pembe’si Sibel Taşçıoğlu ile paylaşacağı dizide Çakır, üç çocuğunu babasız büyüten ‘Hülya Güneş’ karakterine hayat verecek.

“Erkek Oyuncuların Yanına Kızları Yaşında Partner!”

4 yıllık suskunluğunu “Bambaşka Sohbetler” programında Ceyda Düvenci'ye konuk olarak bozan Çakır, sektördeki eşitsizliklere de dikkat çekti. Kadın ve erkek oyuncular arasında yaşanan çifte standardı vurgulayan oyuncu, şu sözleriyle dikkatleri üzerine çekti:

“Erkeklerin yanına kızı yaşındaki partner... Ama mesela benim yaşımdaki aktörün partneri ben olmuyorum. Yani bu iş çok enteresan.”

Bu açıklama, son dönemde özellikle sosyal medyada sıkça tartışılan yaş farkı meselesine açık bir gönderme olarak yorumlandı.

Gönderme Kime?

Çakır’ın bu sözleri, kısa süre önce ekrana gelen ve başrollerini Burak Deniz ile Su Burcu Yazgı Coşkun’un paylaştığı “Bir Gece Masalı” dizisine bir gönderme olarak değerlendirildi. İkilinin arasında 13 yaş fark olması izleyici tepkisiyle karşılanmış, bu durum dizi gündeminde epey yer bulmuştu.

Deniz Çakır’ın Ekran Serüveni

İlk olarak Kadın İsterse dizisinde “Alev” karakteriyle televizyon dünyasına adım atan Deniz Çakır, Yaprak Dökümü, İffet, Muhteşem Yüzyıl, Yasak ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi birçok başarılı yapımda yer aldı. Yeni projesi “Çarpıntı” ile yeniden ekranlara dönmeye hazırlanan Çakır, hem oyunculuğuyla hem de sektöre yönelik eleştirileriyle gündemde kalmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER