Ünlü tasarımcı Zeynep Kartal, Alem Dergisi’ne konuştu: 35 yıl önceki hayalim gerçek oldu, artık sadece iç huzuru istiyorum

“Moda, benim için bir duygu meselesi” diyen Zeynep Kartal, Alem Dergisi’ne verdiği röportajda tasarım yolculuğunu, İngiltere'deki kariyerini ve artık sadeleşmeye yönelen bakış açısını anlattı.

Türk moda dünyasının uluslararası alandaki başarılı temsilcilerinden Zeynep Kartal, Alem Dergisi'ne verdiği röportajda tasarım yolculuğundan ilham kaynaklarına, İngiltere’deki kariyerine ve modaya bakış açısına kadar pek çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Moda Tutkusu Çocuklukta Başladı

Kartal’ın tasarıma olan ilgisi küçük yaşlarda dikiş dikerek ve çizim yaparak başlamış. “Bir gün dünyaca tanınan bir modacı olacağım” diyerek çıktığı bu yolculuk, Türkiye’de başlayıp İngiltere’de profesyonel kariyere dönüşmüş.

“Tasarımda Duygu Olmalı”

Zeynep Kartal’a göre bir tasarımın başarısı, yalnızca estetikle değil, duyguyla da ölçülüyor. “Tasarımlarımda yaşanmışlık, hikâye ve kadın enerjisine odaklanıyorum” diyen Kartal, sanatla iç içe koleksiyonlar yaratmayı benimsiyor.

Ekin Su ile İş Birliği

Ekin Su ile gerçekleştirdiği kapak çekimi hakkında konuşan Kartal, projeyi hem duygusal hem de kültürel açıdan anlamlı bulduğunu belirtiyor. Kartal, “Farklı ülkelerden gelen enerjilerin ve hikâyelerin buluşmasıydı” ifadelerini kullandı.

İngiltere Dönüm Noktası Oldu

İngiltere’ye taşınmasının hayatında bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kartal, bu süreçte kendi kültürüne dışarıdan bakma fırsatı bulduğunu söylüyor. “Koleksiyonlarımda hem Anadolu’nun hem de İngiliz kültürünün izleri var” diyor.

Koleksiyonlarda Bütünlük Ön Planda

Tasarım anlayışında saç ve makyajın da koleksiyonun bir parçası olduğunu belirten Kartal, “Bütünlük, anlatmak istediğim hikâyeyi tamamlıyor” diyerek moda tasarımının sadece kıyafetle sınırlı olmadığını vurguluyor.

“Artık Sade ve Derinlikli İşler Peşindeyim”

Moda yolculuğunun başında kurduğu hayallerin bugün gerçekleştiğini belirten Kartal, artık hedefinin yalnızca mutluluk ve içsel huzur olduğunu söylüyor. Daha sade, anlamlı ve derinlikli projelere odaklandığını da ekliyor.

İlham Kaynakları ve Teşekkür

Phoebe Philo ve Victoria Beckham gibi yabancı tasarımcılardan ilham aldığını belirten Kartal, Türk kadın tasarımcıların yurtdışındaki başarılarıyla gurur duyduğunu ifade etti.
Röportajın fotoğrafları Ertan Demirbilek tarafından çekilirken, projede kuaför Sabit Akkaya başta olmak üzere makyaj, styling ve çekim ekibine özel teşekkür edildi.

İLGİLİ HABERLER