Grammy 2026 kazananları açıklandı: Lady Gaga, Kendrick Lamar ve Bad Bunny geceye damga vurdu

Müziğin Oscar’ı Grammy 2026’da ödüller sahiplerini buldu. Kendrick Lamar rekor kırarken Bad Bunny ve Lady Gaga gecenin öne çıkan isimleri oldu.

Müzik dünyasının "Oscar"ı olarak kabul edilen 68. Grammy Ödülleri, Los Angeles’taki Crypto.com Arena’da düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Gecede sadece ödüller değil, kırılan tarihi rekorlar ve sanatçıların sahneden verdikleri toplumsal mesajlar ön plana çıktı.

Bad Bunny ve Kendrick Lamar'dan tarihi başarı

Gecenin en büyük ödülü olan Yılın Albümü kategorisinde bir ilke imza atıldı. Porto Rikolu yıldız Bad Bunny, "Debí Tirar Más Fotos" albümüyle bu ödülü kazanan ilk İspanyolca albüm sahibi olarak tarihe geçti. Bad Bunny, ödül konuşmasında ABD'deki göçmen politikalarına yönelik "ICE dışarı" (ICE out) çıkışıyla uzun süre ayakta alkışlandı.

Rap dünyasının efsane ismi Kendrick Lamar ise geceyi rekorla kapattı. "GNX" ile En İyi Rap Albümü ve SZA ile birlikte seslendirdiği "Luther" ile Yılın Kaydı ödüllerini alan Lamar, toplamda 27 Grammy’ye ulaşarak Jay-Z’yi geride bıraktı ve tarihin en çok Grammy alan rapçisi unvanını ele geçirdi.

68. Grammy Ödülleri: Kazananların tam listesi

KategoriKazanan Sanatçı / Eser
Yılın AlbümüBad Bunny – Debí Tirar Más Fotos
Yılın KaydıKendrick Lamar & SZA – Luther
Yılın ŞarkısıBillie Eilish – Wildflower
En İyi Yeni SanatçıOlivia Dean
En İyi Pop Vokal AlbümüLady Gaga – Mayhem
En İyi Rap AlbümüKendrick Lamar – GNX
En İyi Alternatif Müzik AlbümüThe Cure – Songs of a Lost World
En İyi Rock AlbümüTurnstile – Never Enough

Geceden öne çıkan diğer detaylar

Pop müziğin kraliçesi Lady Gaga, "Mayhem" albümüyle En İyi Pop Vokal Albümü ödülünü kucaklarken, gecenin en duygusal anlarından biri 40 yıl aradan sonra ödül alan The Cure grubunun sahneye çıkışı oldu. Öte yandan, dünyaca ünlü yönetmen Steven Spielberg, John Williams belgeseliyle kazandığı Grammy sayesinde; Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerinin tamamına sahip olan seçkin EGOT kulübüne girmeyi başardı.

K-Pop dünyasının yükselen yıldızı Rosé (BLACKPINK) ve Bruno Mars, "APT." şarkısıyla büyük ilgi toplarken; En İyi Pop Duo/Grup Performansı ödülünü "Defying Gravity" ile Cynthia Erivo ve Ariana Grande kazandı.

İLGİLİ HABERLER