Avcılar'da seyir halindeki araç alev topuna döndü: Yunus polislerinden kahramanca müdahale

İstanbul Avcılar'da aniden alev alan otomobil, devriye gezen yunus polislerinin hızlı ve yerinde müdahalesiyle facia yaşanmadan söndürüldü.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde D-100 yan yol üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle aniden yanmaya başladı. Küçükçekmece istikametinden Avcılar yönüne doğru ilerleyen İbrahim Karakeçili idaresindeki 34 FNP 142 plakalı araçtan dumanların yükseldiğini fark eden sürücü, durumu fark ederek aracı Gümüşpala Mahallesi İskeçe Caddesi üzerine çekerek güvenli bir noktada durdurdu.

Polis ekiplerinden anında müdahale

O esnada bölgede devriye görevini yürüten Avcılar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yunus timleri, alevleri fark ederek vakit kaybetmeden müdahalede bulundu. Ekipler, yanlarında bulunan yangın tüpleriyle alevleri kontrol altına almaya çalışsa da yangının şiddeti nedeniyle bu çaba tek başına yeterli olmadı.

Avcılar'da seyir halindeki araç alev topuna döndü: Yunus polislerinden kahramanca müdahale

Durumun ciddiyetini kavrayan polis memurları, o sırada yoldan geçmekte olan bir su tankerini durdurarak müdahaleyi bir üst seviyeye taşıdı. Tankerin hortumunu kullanan ekipler, kısa sürede alevleri tamamen söndürerek olası bir patlamanın önüne geçti.

Sürücüden teşekkür

Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, yanan araç üzerinde soğutma çalışmaları gerçekleştirerek güvenlik önlemlerini tamamladı. Yaşadığı şoku üzerinden atmaya çalışan sürücü İbrahim Karakeçili, aracındaki uyarı ekranında kırmızı bir işaret gördüğünü ve hemen yan yola saptığını belirtti. Karakeçili, polis ekiplerinin ve çevredeki vatandaşların yardımıyla büyük bir felaketten döndüklerini ifade ederek, "Verilmiş sadakamız varmış" sözleriyle yaşadığı süreci özetledi.

İLGİLİ HABERLER