© Muhalif 2024

Izgara Köfte Tarifi

Nazım Ustadan Günün Tarifi

Dana ve kuzu kıyma 
1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 
1 adet yumurta 
4 dilim bayat ekmek 
1/2 çay kaşığı karbonat 
1 çay bardağı soğuk su 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kimyon


Yapılışı
Ekmekleri bir çay bardağı soğuk suya koyup yumuşatın. Kıyma hariç bütün malzemeyi bir kapta iyice karıştırın, kıymayı da katın. Elinizi ara sıra suya batırarak en az 15 dakika yoğurun. Buzdolabında 10-15 dakika dinlendirip tekrar yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yassıltın. Izgarada veya teflon tavada kızartın.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER