© Muhalif 2024

İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

İYİ Parti, Meral Akşener’in başkanlık görevini bırakacağını açıklamasının ardından bugün gerçekleştirilen olağanüstü kurultay sonucunda yeni genel başkanını seçti. 3 turda gerçekleşen kurultaydan çıkan sonuç Musavat Dervişoğlu oldu.

İYİ Parti bugün gerçekleşen olağanüstü kurultay sonucunda  yeni genel başkanını seçti.

Ankara'da ATO Congresium'daki kurultayda genel başkanlığa İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz aday olmuştu.

Kurultayda genel başkan adayları ilk tur oylaması sonucunda gerekli olan salt çoğunluğu sağlayamayarak ikinci tura giderken ilk tur sonunda Tolga Akalın adaylıktan çekildiğini açıkladı.

İkinci tur oylamada da salt çoğunluğun sağlanamaması üzerine genel başkanlık seçimi 3. tura kaldı. Seçimin 3. turunda Dervişoğlu ve Aydın genel başkanlık için yarıştı ve genel başkanlık için oy çokluğunun sağlanmasıyla Musavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı seçildi.

Sahneye çıkan Müsavat Dervişoğlu’nun yanında, Koray Aydın ve Mehmet Tolga Akalın yer aldı. Aydın ve Akalın, Dervişoğlu’na sarıldı.

Genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, “Aslında ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bu yolculuğa çıkarken cenab-ı Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin diye dua ettim. Milletim, ülkem için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz” dedi.

Dervişoğlu, tatsız bir olay yaşanmadığının altını çizerek, “Bu, iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunun, nasıl siyasi ahlaka ve ferasete sahip olduğunun en büyük delilidir” diye konuştu.

Dervişoğlu şöyle devam etti:

“Sayın Koray Aydın, benim aile büyüğüm ve abimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve ailemin ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz çok büyük bir ailesiniz. Size sahip olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Ondan sonra iktidar yolculuğunu Koray Aydın ile Tolga Akalın ile ve sizlerle devam edeceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Akşener tebrik etti

Meral Akşener, genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu sosyal medya hesabı X’ten tebrik etti: 

“5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER