© Muhalif 2024

İsmailağa cemaati kapılarını ilk defa gazetecilere açtı

İsmailağa Cemaati yöneticileri, kapılarını ilk defa basına açtılar. Fatih'teki İsmailağa Camii'nde gerçekleşen görüşmede, cemaatin önde gelen isimlerinden Salih Topçu, İsmailağa'nın bugüne kadar devlete aykırı hiçbir faaliyette bulunmadığını ve toplumun çimentosu olma görevini üstlendiğini belirterek, “Cemaatimiz devlet geleneğine sahiptir. Biz herkesten çok takibe ve kontrole açık cemaatiz” açıklamasında bulundu.

Toplantıda konuşan isimlerden biri olan Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu ise 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapmadan önce Türkiye genelinde tüm hocalara "Herkes sokağa çıksın" mesajı gönderdiklerini söyledi.

İsmailağa'nın vefat eden lideri Hasan Kılıç'ın oğlu Abdullah Kılıç ise Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat etmeden 20 sene önce, cemaatten kendisinin uygun gördüğü ileri gelen hocalardan 8 kişiyi çağırdığını, kendisinden sonra yerine Hasan Kılıç'ı bıraktığını söylediğini kaydederek, "Babam Hasan Kılıç da kendi yerine Fikri Doğan'ı bırakmıştır" dedi. Kılıç, çağırılan isimler arasında Cübbeli Ahmet'in olmadığını belirterek, "Cübbeli Ahmet'in cemaat içerisinde bir vazifesi yoktur. Cübbeli cemaatten izole edilen birisidir." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER