SpaceX Amazon’u geride bıraktı: Dünyanın en değerli 5. şirketi oldu

Elon Musk’ın SpaceX’i hızlı yükselişini sürdürerek Amazon’u geçti ve piyasa değeri 2,7 trilyon doları aşarak dünyanın en değerli 5. şirketi oldu.

Elon Musk’ın uzay ve teknoloji şirketi SpaceX, halka arz sonrası yükselişini sürdürerek Amazon’u geride bıraktı ve dünyanın en değerli beşinci şirketi konumuna yükseldi.

Hisse fiyatlarında hızlı yükseliş

Nasdaq borsasında “SPCX” koduyla işlem görmeye başlayan SpaceX hisseleri, üçüncü işlem gününde de yükselişini sürdürdü.

Şirket hisseleri yüzde 8’in üzerinde artışla 208 dolar seviyesine ulaştı.

2,7 trilyon dolarlık piyasa değeri

Bu yükselişle birlikte SpaceX’in piyasa değeri 2,7 trilyon dolar seviyesini aşarak Amazon’un 2,6 trilyon dolarlık değerini geride bıraktı.

Böylece SpaceX, küresel piyasa değeri sıralamasında beşinci sıraya yerleşti.

Dünyanın en değerli şirketleri sıralaması

Listenin ilk sıralarında Nvidia 5,1 trilyon dolar ile birinci, Alphabet 4,5 trilyon dolar ile ikinci, Apple 4,4 trilyon dolar ile üçüncü ve Microsoft 2,9 trilyon dolar ile dördüncü sırada yer aldı.

Halka arz sonrası güçlü performans

SpaceX hisseleri 12 Haziran’da halka arz edilmiş, ilk işlem gününde 176,52 dolara kadar yükselmişti.

Şirket, halka arz sürecinde yaklaşık 85,7 milyar dolar brüt gelir elde ettiğini açıklamıştı.

Yapay zeka hamlesi

Şirket ayrıca yapay zeka tabanlı kodlama aracı Cursor’ın geliştiricisi Anysphere’i 60 milyar dolar değerleme üzerinden satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

İLGİLİ HABERLER