Polisan Holding AŞ'de uzun süredir devam eden hisse devir süreci resmen tamamlandı. CoreX Holding BV, yaptığı açıklamayla, Bitlis ailesine ait çoğunluk hisselerinin devralındığını duyurdu. Böylece şirketin kontrolü, CoreX Holding'in iştiraki olan CoreX Ports and Terminals Dilovası Liman İşletmeleri AŞ'ye geçti.
Çoğunluk hisseleri CoreX Holding'e devredildi
Yapılan açıklamaya göre, Bitlis ailesinin elinde bulunan yüzde 77,7268 oranındaki Polisan Holding hisseleri, CoreX Ports tarafından devralındı. Devir işleminin tamamlanmasıyla birlikte CoreX Ports, Polisan Holding'in çoğunluk hissedarı oldu.
CoreX Holding'in sahibi olan Yüksel Yıldırım, bu satın almayla birlikte liman, kimya ve maden sektörlerindeki yatırımlarını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.
Devir süreci yeniden yapılanmanın ardından tamamlandı
Pay devir süreci, 27 Haziran 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurulan Hisse Devir Sözleşmesi ile başlamıştı. Süreç boyunca Polisan Holding bünyesinde kapsamlı yeniden yapılandırma çalışmaları gerçekleştirildi.
Bu kapsamda boya faaliyetleri, kısmi bölünme yöntemiyle satış kapsamı dışında bırakılırken, Polisan Hellas'ın üçüncü taraflara satış işlemi tamamlandı. Operasyonel faaliyetlerde kullanılmayan bazı gayrimenkuller ise Nisan 2026 itibarıyla Bitlis ailesine devredildi.
Rekabet Kurumu onayının ardından işlem sonuçlandı
Rekabet Kurumu'nun 6 Nisan 2026 tarihinde verdiği onayın ardından gerekli tüm hukuki ve idari süreçler tamamlandı. Böylece Bitlis ailesine ait hisselerin CoreX Ports'a devri resmiyet kazandı.
Pay devrine konu olan şirketler arasında Poliport Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ, Polisan Kimya Sanayii AŞ ile Polisan Yapıkim Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret AŞ de yer aldı.
Zorunlu pay alım teklifi süreci başlayacak
Taraflar arasında imzalanan Hisse Devir Sözleşmesi kapsamında işleme ilişkin finansal koşullar ile zorunlu pay alım teklifine dair ayrıntılar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) düzenlemeleri doğrultusunda Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yatırımcılarla paylaşıldı.
Devir işleminin tamamlanmasının ardından, SPK mevzuatı kapsamında zorunlu pay alım teklifi sürecine ilişkin başvuruların yasal süreler içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Böylece Polisan Holding'de yeni ortaklık yapısına geçiş resmen tamamlanmış oldu.