Yaren leylek ve Nazlı'nın hüzünlü vedası: Afrika yolculuğu başladı

Bursa'da balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostlukla dünya çapında tanınan Yaren leylek, eşi Nazlı ile birlikte kışı geçirmek üzere Afrika'ya doğru kanat çırptı.

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç köyünde yaşayan balıkçı Adem Yılmaz ile 15 yıldır süren sıra dışı dostluğuyla tanınan Yaren leylek, bu yılki göç vaktinin gelmesiyle birlikte yuvasından ayrıldı. Avrupa Leylek Köyleri Birliği'nin Türkiye'deki tek temsilcisi olan köyde, her yıl şubat ayında Adem Yılmaz'ın kayığına konarak başlayan bu özel bağ, leyleklerin Afrika'ya doğru yola çıkmasıyla bir süreliğine noktalandı.

Dostlukta 15. yıl dönümü

Yaren leylek ve Nazlı'nın hüzünlü vedası: Afrika yolculuğu başladı

Yaren leylek, bu yıl 24 Şubat tarihinde köyü 15'inci kez ziyaret ederek geleneği bozmamıştı. Mart ayında eşi Nazlı'nın da katılımıyla yuvalarını kuran ikili, yaz boyunca Uluabat Gölü çevresinde vakit geçirdi. Yavrularını büyüten ve kuluçka dönemini başarıyla tamamlayan Yaren ve Nazlı, sonbaharın serinliğiyle birlikte göç hazırlıklarını tamamladı.

Adem Amca'dan duygusal veda

Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, balıkçı Adem Yılmaz'ın kendisini arayarak leyleklerin yuvadan ayrıldığını haber verdiğini belirtti. Yılmaz'ın 'Gittiler artık, kısmetse seneye' sözleriyle duyurduğu ayrılık, köyde hüzünlü bir atmosfer yarattı. Köydeki diğer leyleklerin de aynı gün göç etmesi dikkat çekerken, Yaren ve Nazlı'nın zorlu Afrika yolculuğunun ardından şubat ayında tekrar dönmeleri bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER