Pistlerden binicilik okuluna: Şampiyon Kestane'nin yeni yaşam mücadelesi

Ankara’da Türkiye Jokey Kulübü Derneği bünyesinde düzenlenen yarışlarda üç yıl boyunca başarıyla koşan 6 yaşındaki İngiliz atı Kestane, pistlere veda etmek zorunda kaldı.

Ankara'da geçirdiği talihsiz kaza sonucu yarış hayatı noktalanan İngiliz atı Kestane, profesyonel tedavi ve eğitimle ikinci baharını yaşamaya hazırlanıyor.

Ankara’da Türkiye Jokey Kulübü Derneği bünyesinde düzenlenen yarışlarda üç yıl boyunca başarıyla koşan 6 yaşındaki İngiliz atı Kestane, pistlere veda etmek zorunda kaldı. Son katıldığı yarış esnasında düşerek sağ arka bacağında tendon yırtığı meydana gelen Kestane, yarış hayatının sonlandırılmasının ardından soluğu binicilik okulunda aldı.

Tedavi süreci nasıl ilerliyor?

Binicilik okulunda yeni bir yaşama adım atan Kestane için uzmanlar tarafından kapsamlı bir fizik tedavi programı uygulanıyor. Veteriner teknikeri ve fizyoterapist Yağmur Denli, Kestane’nin profesyonel yarışlara devam etmesinin mümkün olmadığını belirterek, atın tedavi sürecinin olumlu yönde ilerlediğini ifade etti. Denli, "Kestane, koşu atı olarak hayatını sürdüremeyecek olsa da binicilik okulunun eğitim atı olarak aramıza katıldı. Medikal tedavinin yanı sıra soğuk kompres, manuel terapi, lazer ve akupunktur yöntemleriyle destek sağlıyoruz. Şu an ayağını çok daha rahat kullanabiliyor ve kas yapısı gün geçtikçe güçleniyor," şeklinde konuştu.

Tedavi sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Kestane, pistlerdeki hızını binicilik okulunda yeni biniciler yetiştirmek için kullanacak. Zorlu seansları başarıyla atlatan ve her geçen gün sağlığına kavuşan Kestane, rehabilitasyon döneminin ardından okulda eğitim atı olarak hizmet vererek yeni bir kariyere imza atacak. Başarılı yarış geçmişiyle bilinen Kestane, bundan böyle pistlerin tozunu değil, binicilik okulunun sahasında eğitmen ve öğrencilerin rehberi olacak.

İLGİLİ HABERLER