Bursa'da yaşayan 55 yaşındaki Serdar Tunç, 22 yıl süren başarılı askerlik kariyerini noktaladıktan sonra bambaşka bir yola girdi. Lise yıllarından beri içinde ukde kalan felsefe okuma hayalini gerçekleştirmek için üniversite sınavına giren Tunç, Bursa Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü birincilikle tamamladı. Eğitim hayatını çift ana dal programıyla psikoloji alanında da sürdüren Tunç, bugün psikolog olan oğlu Ali Cem Tunç ile aynı ofiste meslektaş olarak çalışıyor.
Askerlikten psikolojiye uzanan tecrübe
1990 yılında Jandarma Astsubay Sınıf Okulu'ndan mezun olan ve Türkiye'nin pek çok bölgesinde kritik görevler üstlenen Serdar Tunç, askerlik yıllarında edindiği insan ilişkileri tecrübesini psikoloji eğitimiyle harmanlıyor. Karakol komutanlığı yaptığı dönemlerde genç askerlerin sorunlarını dinleyerek aslında bir nevi psikolojik danışmanlık yaptığını belirten Tunç, sahadaki gözlemlerinin bugün mesleki pratiğine büyük katkı sağladığını ifade ediyor.

Yaş engelini disiplinle aştı
Emekliliğinin ardından üniversite sıralarına dönen Tunç, çevresinden gelen 'bu yaştan sonra okunur mu' şeklindeki eleştirilere kulak asmadan hedefine odaklandı. Askerlikten gelen disiplinli çalışma alışkanlığı sayesinde bölümünü birincilikle bitiren Tunç, genç öğrencilerle kurduğu arkadaşlık ilişkileriyle de dikkat çekti. Eğitim sürecini tezli yüksek lisans ile devam ettiren Tunç, her yaşta yeni bir başlangıç yapılabileceğinin canlı örneği olduğunu vurguluyor.
Baba-oğul aynı ofiste
Babasının eğitim yolculuğuna en büyük desteği veren Psikolog Ali Cem Tunç ise bu süreci büyük bir gururla anlattı. Babasının üniversite mezuniyet töreninde onu ayakta alkışladığını belirten Ali Cem Tunç, askerlik disipliniyle yetişen babasının psikoloji eğitimiyle birlikte çok daha sakin ve dingin bir karaktere büründüğünü söyledi. Günümüzde aynı ofisi paylaşan ikili, birbirlerinin uzmanlık alanlarını tamamlayarak danışanlarına hizmet veriyor.