Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Lübnan Enerji ve Su Bakanı Joseph Saddi ve beraberindeki heyeti Ankara'da ağırladı. Bakanlık binasında gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki enerji ilişkilerinin geleceği ve bölgesel iş birliği imkanları masaya yatırıldı.
Stratejik enerji ortaklığı hedefleniyor
Bakan Bayraktar, görüşmeye dair detayları sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı. İki bakanın gündeminde özellikle elektrik, doğal gaz ve petrol enterkonneksiyonlarının güçlendirilmesi yer aldı. Görüşmede, bölgedeki enerji altyapısının daha verimli kullanılması adına atılabilecek adımlar kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
Türkiye tecrübesini Lübnan'a aktaracak
Türkiye'nin enerji sektöründeki birikimini Lübnan ile paylaşmaya hazır olduğunu vurgulayan Bayraktar, karşılıklı fayda temelinde geliştirilecek projelerin önemine dikkat çekti. Bakan Bayraktar, iki ülke arasındaki enerji iş birliğini daha ileri bir noktaya taşımak için kararlı olduklarını belirterek, ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.