6 yıldır süren sessizlik: Baba Gündoğan evladının akıbeti için Adalet Bakanlığı'na seslendi

Hatay'da 2020 yılında balık tutmak için denize açıldıktan sonra sırra kadem basan Ali Nail Gündoğan'ın babası, dosyanın yeniden ele alınması için yetkililerden yardım bekliyor.

Hatay'ın Defne ilçesinden Samandağ sahiline balık avlamak amacıyla giden 23 yaşındaki kaynak ustası Ali Nail Gündoğan, 31 Aralık 2020 tarihinde arkadaşı S.T.⁠ ile birlikte denize açıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Olay günü botla denize açılan ikiliden S.T., botun rüzgarın etkisiyle savrulduğunu ve kendisinin denize düşerek kıyıdaki kayalıklara tutunduğunu, Gündoğan'ın ise botla birlikte gözden kaybolduğunu iddia etti. Sahil Güvenlik ve AFAD ekiplerinin Suriye sınırından Antalya açıklarına kadar uzanan geniş çaplı arama çalışmalarına rağmen genç adamın izine rastlanmadı.

Hiçbir ize rastlanmadı

Baba Cumali Gündoğan, aradan geçen 6 yıla rağmen oğluna ait ne bir eşyaya ne de bir bulguya ulaşılabildiğini vurguladı. Oğlunun kullandığı bot, su geçirmez sırt çantası ve fener gibi kişisel eşyalarının dahi bulunamadığını belirten acılı baba, arama faaliyetlerinin sonuçsuz kalmasının kendisini maddi ve manevi olarak tükettiğini ifade etti. Diğer kayıp vakalarının aydınlatıldığını gördükçe yaşadığı çaresizliğin arttığını dile getiren Gündoğan, evladının başına ne geldiğini öğrenmek için yıllardır mücadele veriyor.

6 yıldır süren sessizlik: Baba Gündoğan evladının akıbeti için Adalet Bakanlığı'na seslendi

Dosyanın yeniden açılması çağrısı

Elinde 70 sayfayı bulan bir dosya ve çeşitli deliller bulunduğunu belirten Cumali Gündoğan, bugüne kadar yaptığı başvurulardan sonuç alamadığını söyledi. Özellikle olay gecesi yanında bulunan iki cep telefonunun sinyal kayıtlarının ve iletişim trafiğinin detaylı bir şekilde incelenmesini talep eden baba, Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Gündoğan, dosyanın yeniden titizlikle incelenmesini ve varsa sorumluların ortaya çıkarılarak olayın aydınlatılmasını istediğini belirterek, tek tesellisinden mahrum kaldığı evladının akıbetini öğrenmek istediğini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER