Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Kastamonu İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında partisinin ekonomik programına ve seçim hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentteki temaslarının ardından teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Altınöz, Türkiye’nin tarihi ve manevi birikimiyle güçlü bir devlet olduğunu belirterek, "Biz, dünyanın en güçlü devletiyiz. Gücümüz tarihten gelen bir güç. Sadece ekonomik güçten bahsetmiyorum. Manevi gücümüzden, tarihi gücümüzden bahsediyorum" ifadelerini kullandı.
"Memurlarımıza yüzde 100, emeklilerimize yüzde 300 zamla başlayacağız"
İktidara geldiklerinde çalışanların ve emeklilerin yaşam standartlarını hızla yükselteceklerini dile getiren Altınöz, ekonomik vaatlerini şu sözlerle aktardı:
"İkinci Erbakan döneminde memurlarımıza yüzde 100 zamla, emeklilerimize yüzde 300 zamla işe başlayacağız."
"Çiftçiye alım garantisi verilecek, imtiyazlı müteahhit dönemi bitecek"
Üretim ve tarım odaklı bir kalkınma modeli uygulayacaklarını kaydeden Altınöz, kamu kaynaklarının kullanımına ve ihale süreçlerine ilişkin eleştirilerini sıralayarak şunları kaydetti:
"Bizim iktidarımızda çiftçi, Türkiye'nin en zengin insanı olacak çünkü biz, hepinize satın alma garantisi vereceğiz. Bizim iktidarımızda imtiyazlı müteahhit olmayacak. Hastaneyi devlet yapsın arkadaşlar. Müteahhide vermeye gerek yok ki. Devletimiz zaten zengin, en güzel hastaneyi yapsın, niye böyle ihalelerle müteahhitlere veriliyor?"
"En az 400 milletvekili alarak parlamentoya gireceğiz"
Partisinin genel seçim hedeflerini de paylaşan Altınöz, Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı vizyonuna vurgu yaparak konuşmasını şöyle tamamladı:
"Önce tek başına iktidar olacağız. Yeniden Refah Partisi, inşallah önümüzdeki seçimlerde 600 milletvekilinin en az 400 milletvekilini alarak parlamentoya girecek ve Genel Başkanımız Sayın Erbakan, Türkiye'nin en genç Cumhurbaşkanı olacak inşallah."
Basın toplantısına Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Çakır, Kastamonu İl Başkanı Akif Güzel ve partililer katıldı.