Yeni Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, sosyal medya platformları ve internet yayıncılığına yönelik getirilen yeni kısıtlamaların iptali için Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlemenin ifade özgürlüğünü hedef aldığını savunan Günaydın'a, Yeni Parti milletvekilleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Grup üyeleri, ellerinde 'Sansüre dur de' ve 'Adalete erişim engellenemez' yazılı dövizlerle karara tepkilerini dile getirdi.
Tek imza ile sansür dönemi
Gökhan Günaydın, temmuz ayında yasalaşan düzenlemenin denetim mekanizmalarını tamamen devre dışı bıraktığını vurguladı. Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun yetkilerinin Siber Güvenlik Başkanlığı'na aktarılmasını eleştiren Günaydın, kurum başkanına tek başına içerik çıkarma ve site engelleme yetkisi verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Kararların 4 saat içinde uygulanma zorunluluğuna dikkat çeken Günaydın, bu sürecin hukukla bağdaşmadığını ve sulh ceza hakimliklerinin de sadece onay makamı haline getirildiğini ifade etti.

AYM'ye yürütmeyi durdurma çağrısı
Konuşmasında Anayasa Mahkemesi'ne de seslenen Günaydın, yüksek mahkemenin uzun süredir yürütmeyi durdurma kararı almadığını hatırlattı. AYM'nin anayasal düzeni koruma görevini yerine getirmesi gerektiğini belirten Günaydın, "Basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir ortamda demokrasiden söz edilemez. Mahkemeden beklentimiz, bu antidemokratik düzenlemenin yürütmesini derhal durdurması ve iptal etmesidir. Türkiye'yi sansürle susturamazsınız" diyerek sözlerini noktaladı.