Yeni Parti Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Özgür Özel liderliğinde gerçekleştirdiği toplantıda ülke gündemindeki ekonomik usulsüzlükleri masaya yatırdı. Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Parti Sözcüsü Zeynel Emre, sermaye piyasalarında yürütülen soruşturmalara dair çarpıcı veriler paylaştı. Emre, yaşanan ekonomik kaybın büyüklüğünü dört yıl önceki depremlerin yarattığı maddi hasarla kıyaslayarak, toplam zararın 90 milyar dolar seviyesine ulaştığını vurguladı.
Ekonomik darboğaz uyarısı
Emre, mevcut ekonomik koşulların vatandaşları ciddi bir darboğaza sürüklediğini ifade ederek, küçük yatırımcıyı koruyacak acil önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. İktidar kanadından gelen suçlamalara da yanıt veren Emre, usulsüzlüklerin bir iç denetim başarısı gibi sunulmaya çalışılmasını eleştirdi. Yargı tarihindeki benzeri görülmemiş bu süreçte, vurgun yapan isimlerin kamuoyuyla paylaşılmasının bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Şeffaf soruşturma talebi
Açıklamalarında belirli isimler ve işlem hacimleri üzerinden sorular yönelten Zeynel Emre, teknoloji çağında hiçbir usulsüzlüğün gizli kalamayacağını hatırlattı. Soruşturmaların siyasi müdahalelerden uzak, şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini savunan Emre, mağduriyetlerin sorumluların mal varlıklarından karşılanarak giderilmesi çağrısında bulundu. Öte yandan, Yeni Parti'nin kurultay takviminin 14-15 Kasım tarihlerinde işleyeceği bilgisi de paylaşıldı.