Yeni Akit gazetesi, 9 Ağustos 2025 tarihli sayısında Gazze’deki gelişmeleri konu alan manşetinde “Ey Ümmet, ya ayağa kalk ya da etek giy” ifadelerini kullandı.
Söz konusu manşet, “etek giymek” söylemini kadın kimliğiyle özdeşleştirerek mücadele etmeyenleri küçümseyen bir anlam taşıdığı gerekçesiyle cinsiyetçi bulunarak tepki çekti.
Manşetin altında, İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze’yi işgal planını onayladığı bilgisine yer verildi. Haberde, “Filistin’de yeni bir yönetim kurulması”, “Gazze’de İsrail güvenlik kontrolünün sağlanması” ve “Hamas’ın tamamen silahsızlandırılması” gibi şartlar sıralanırken, İsrail’in topyekûn işgal kararına uluslararası toplumdan yalnızca sınırlı tepkiler geldiği ifade edildi.