Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında kritik gelişme: 33 şüpheli etkin pişmanlık dilekçesi verdi

İstanbul’da ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında tutuklanan 88 şüpheliden 33’ü etkin pişmanlıktan yararlanmak için savcılığa başvurdu.

Eğlence mekânlarından özel jet organizasyonlarına kadar uzanan geniş çaplı ünlülere yönelik uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan 88 şüpheliden 33’ünün, etkin pişmanlıktan yararlanmak için dilekçe verdiği öğrenildi.

Haber Global’in aktardığı bilgilere göre, 8 Ekim’den bu yana devam eden soruşturmada dilekçe veren şüpheliler, savcılığa sundukları başvurularda “Bildiklerimizi tüm samimiyetimizle anlatmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etkin pişmanlık dilekçesi verenler arasında Bebek Otel Müdürü Arif Altunbulak’ın da bulunduğu belirtildi. Ayrıca “Cihanna” lakabıyla tanınan Hürriyet yazarı Cihan Şensözlü’nün de dilekçe sunan isimler arasında yer aldığı öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında daha önce aralarında tanınmış isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin önemli bir bölümü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Savcılığın, etkin pişmanlık başvurularının ardından yeni ifade süreçleri başlatacağı, verilecek bilgilerin soruşturmanın seyrini değiştirebileceği değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER