Tutuklu öğrenci Esila Ayık'ın kalp rahatsızlığı cezaevinde ilerledi

Tutuklu öğrenci Esila Ayık'ın kalp kapakçığındaki sorun cezaevi koşulları nedeniyle hafiften orta seviyeye yükseldi.

8 Nisan’da Kadıköy Dayanışma Sahnesi’nde taşıdığı "Diktatör Erdoğan" yazılı döviz nedeniyle tutuklanan kronik kalp ve böbrek hastası öğrenci Esila Ayık’ın sağlık durumu cezaevi koşulları nedeniyle kötüleşti. Ayık, sabah saatlerinde kardiyoloji servisine sevk edilerek muayene edildi.

Kalp kapakçığı sorunu ilerledi

Muayene sonucunda, Esila Ayık’ın daha önce "hafif" seviyede olan kalp kapakçığı probleminin "orta" seviyeye çıktığı tespit edildi. Sağlık durumu nedeniyle düzenli ilaç ve özel beslenme gerektiren Ayık’ın, cezaevinde ilk altı gün boyunca ilaçlarına ulaşamadığı belirtildi.

Avukatı: “Sağlık durumu hızla kötüleşiyor”

Birgün'ün haberine göre: Ayık ile görüşen avukatı Göksun Canberk Uluğ, “Hâlâ idrarında köpük ve kan var. Cezaevinde ilk altı gün ilaçları verilmediği için hastalığı ilerlemiş vaziyette” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Ayık’ın yaşadığı aşırı ödem, göz altı morlukları ve vücutta şişlikler nedeniyle sağlığının tehdit altında olduğunu vurguladı.

Tuzsuz yemek talebi reddedilirse risk büyüyor

Avukat Uluğ, müvekkilinin böbrek ve kalp sağlığı açısından sıfır tuzlu diyetle beslenmesi gerektiğini, bu nedenle cezaevi yönetimine dilekçe verdiklerini belirtti. Ancak bu talep karşılanmazsa, vücutta biriken ödemin artarak geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

İLGİLİ HABERLER