İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında 23 Mart’ta tutuklanan ve önce Silivri, ardından İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’ne sevk edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Cumhuriyet gazetesinden Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre, geçmişte kanser tedavisi gören Çalık’ın cezaevi koşullarında ciddi kilo kaybı yaşadığı, boynunda bir kitle tespit edildiği ve ilik örneği alındığı bildirildi.
Eşi Zehra Evin Çalık, sevk sürecinin Çalık'ın psikolojisi üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını söyleyerek şunları kaydetti:
“Özellikle İzmir'e nakli psikolojisini alt üst etti. Silivri’den gerekçe gösterilmeden tek başına sevk edilmesi ruhsal çöküş yarattı. Bu durum geçmişte benzer sağlık sorunları yaşamış birisi için çok riskli.”
Çalık’ın 53 yaşında olduğunu hatırlatan Zehra Evin Çalık, "Kanseri nüksederse bu yaştan sonra kaldıramayabilir" diyerek, eşinin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini ve sağlık koşullarına uygun bir ortama alınmasını talep etti.