İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ülke genelinde faaliyet gösteren organize suç yapılarına karşı kapsamlı bir çalışma başlattı. İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul, Bakırköy, Gaziosmanpaşa ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla 14 Eylül tarihinde düğmeye basıldı. Yurt dışında bulunan liderlerin yönettiği ve haklarında kırmızı bülten kararları bulunan suç örgütlerinin deşifre edilmesi hedeflenen operasyon, 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Suç örgütlerine ağır darbe
Operasyonun hedefinde genel güvenliği tehlikeye atan, mala zarar veren, tehdit suçlarına karışan ve 6136 sayılı kanuna muhalefet eden 12 ayrı organize suç örgütü yer aldı. Yapılan baskınlarda başlangıçta 155 kişi gözaltına alınırken, çalışmaların derinleştirilmesiyle birlikte bu sayı 178'e ulaştı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda ruhsatsız silah, mühimmat, uyuşturucu madde ve suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirildi.

Adli süreç başladı
Emniyet birimlerindeki sorgu işlemleri tamamlanan 178 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen deliller ve suç örgütlerinin faaliyetlerine dair elde edilen veriler, savcılık makamına teslim edildi. Yetkililer, organize suç örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ve deşifre edilen yapıların tüm bağlantılarının mercek altına alındığını belirtti.