Trabzon'un Sürmene ilçesinde 2014 yılında esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Köksal Kol ve Mehmet Kaplan dosyası, Adalet Bakanlığı bünyesindeki Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın devreye girmesiyle yeniden açıldı. Yıllardır süren belirsizliğin ardından, iki arkadaşın cinayete kurban gittiği ve cesetlerinin ormanlık alana gömüldüğü tespit edildi. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tanık ifadesi düğümü çözdü
Soruşturmayı derinleştiren Cumhuriyet savcılığı ve cinayet büro ekipleri, 2019 yılında hayatını kaybeden Fikret B.'nin eski eşi Havva K.'nın ifadesine başvurdu. Havva K., eski eşinin olay tarihlerinde şüpheli Erkan Aydemir ile birlikte kazma kürek alarak ormana gittiklerini ve döndüklerinde oldukça telaşlı olduklarını belirtti. Tanık, eşinin kendisine iki kişinin para meselesi yüzünden öldürülüp gömüldüğünü, hatta cesetlerin daha sonra yerinin değiştirildiğini itiraf ettiğini anlattı.
İtiraflar dehşeti gözler önüne serdi
Elde edilen yeni deliller doğrultusunda gözaltına alınan şüphelilerden Ayhan Baysal, cinayeti tüm detaylarıyla itiraf etti. Baysal, Erkan Aydemir'in maktullere olan borcu nedeniyle kendisinden yardım istediğini ve Mağmat Boğazı mevkisinde bir çukur kazdıklarını söyledi.

İfadesinde, Aydemir'in iki arkadaşı arkalarından yaklaşarak başlarına ateş edip öldürdüğünü, ardından cesetleri gömdüklerini anlattı. Baysal ayrıca, cesetlerin daha sonra başka bir yere taşındığını ve bu konuda ölümle tehdit edildiğini öne sürdü.
Diğer şüpheli Erkan Aydemir ise suçlamaları reddetti.
Soruşturma ve arama çalışmaları sürüyor
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkan Aydemir ve Ayhan Baysal, çıkarıldıkları mahkemece kasten öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Ekipler, itiraflar doğrultusunda cesetlerin yerini tespit etmek için bölgedeki arama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.