Sınır hattında 15 günlük operasyon: 68 düzensiz göçmen yakalandı

Şanlıurfa'da jandarma ekiplerinin sınır hattında gerçekleştirdiği iki haftalık operasyonlarda, metruk binalarda saklanan 68 kaçak göçmen gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçle mücadele kapsamında yürüttüğü kararlı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Suriye sınır hattı boyunca gerçekleştirilen ve yaklaşık 15 gün süren titiz takip sonucunda, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptığı belirlenen 68 kişi yakalandı.

Metruk binalar ve depolar didik didik arandı

Güvenlik güçlerinin bölgedeki kaçak göçmen hareketliliğine yönelik başlattığı çalışma, özellikle sınır hattına yakın bölgelerde yoğunlaştı. Ekipler, göçmenlerin saklanmak için kullandığı terk edilmiş metruk evleri ve depo benzeri yapıları tespit ederek operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda yakalanan 68 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Geri gönderme merkezine teslim edildiler

Yakalanan düzensiz göçmenlerin yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından, sınır dışı edilmek üzere Şanlıurfa Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildikleri bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma ve bölgedeki güvenlik önlemleri ise devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER