Şile kıyılarında ürküten değişim: Deniz kahverengiye döndü

İstanbul'un Şile ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar, deniz ekosisteminde gözle görülür bir değişime yol açtı. Kıyı şeridi dev dalgaların etkisi altına girdi.

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki ilçesi Şile, aralıklarla devam eden sağanak yağışların ardından alışılmadık bir manzaraya sahne oldu. Bölgede etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz suyunun rengi tamamen değişerek kahverengiye döndü.

Kıyı şeridinde dev dalgalar

Yağışların şiddetini artırmasıyla birlikte rüzgarın da etkisiyle denizde dev dalgalar oluşmaya başladı. Sahil şeridini döven yüksek dalgalar, bölgedeki deniz hareketliliğinin ne denli arttığını gözler önüne serdi.

Doğa olayları tedirgin etti

Şile'de yaşanan bu doğa olayı, bölge sakinleri tarafından dikkatle takip ediliyor. Uzmanlar, sağanak sonrası derelerden taşınan tortuların deniz rengini değiştirdiğini belirtirken, şiddetli rüzgarın oluşturduğu dalgalar kıyı güvenliği açısından da yakından izleniyor.

İLGİLİ HABERLER