Sedat Peker dahil 63 kişiye yönelik "organize suç örgütü" operasyonu

İstanbul merkezli 5 ilde, Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik "organize suç örgütü" operasyonu başlatıldı.

TRT Haber'e göre bu kişiler hakkında gözaltı kararı verildi, 121 adreste arama yapılıyor.

Sedat Peker, 2019'da yerleştiği Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde 18 Ocak'ta gözaltına alınıp, sınır dışı edilmiş ve Kosova'ya gitmişti.

Balkan Insight adlı internet sitesine konuşan Kosova yetkilileri, Peker'in Kosova pasaportu olmadığını, kendisine geçici oturum izni verildiğini söylemişlerdi.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nde bu hafta dokuz polis yabancı suçlulara sahte pasaport sattıkları iddiasıyla gözaltına alınmış; ana muhalefet partisi lideri Hristijan Mickoski, Sedat Peker adına da Djadin Ademovski adıyla sahte kimlik ve pasaport düzenlendiğini iddia etmişti.

Sedat Peker, 2016 yılında ise sokağa çıkma yasaklarının ve şiddetin sona ermesi için “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisi yayımlayan Barış Akademisyenlerini "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duş alacağız" sözleriyle tehdit etmişti.

Peker hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Davada sözleri “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilen Peker, beraat etmişti.

İLGİLİ HABERLER