Saraçhane'deki mitingde gözaltına alınan 34 kişi adliyeye sevk edildi

Erdoğan'a hakaret ve polise mukavemet suçlamasıyla gözaltına alınan 34 kişiden 15'i için tutuklama, 19'u için adli kontrol talep edildi.

İstanbul Saraçhane Meydanı’nda 1 Temmuz'da düzenlenen miting sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri ve güvenlik güçlerine mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 34 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan şüphelilerden 15’i için tutuklama, 19’u için ise adli kontrol uygulanması talep edildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 42 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Saraçhane’deki olaylar sırasında 42 kişinin gözaltına alındığını ve haklarında adli işlem başlatıldığını duyurmuştu.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 8 kişi dün serbest bırakıldı. Geriye kalan 34 kişinin işlemleri ise bugün itibarıyla adliyeye sevk edilerek yargı süreci başlatıldı.

Soruşturmanın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.

İLGİLİ HABERLER