‘Şapkalılar’ suç örgütüne operasyonda 9 gözaltı

İstanbul merkezli soruşturma kapsamında yaralama, tehdit ve iş yeri kurşunlama eylemleriyle bağlantılı 9 şüpheli yakalandı.

İstanbul’da ‘Şapkalılar’ olarak adlandırılan silahlı suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yaralama, tehdit ve iş yeri kurşunlama eylemlerine karıştıkları belirlenen 9 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturmanın kapsamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü soruşturma, İstanbul’un yanı sıra Türkiye genelinde ve uluslararası alanda faaliyet gösterdiği değerlendirilen organize silahlı suç örgütlerini kapsıyor. Örgütlerin elebaşlarının yurt dışında bulunduğu ve haklarında kırmızı bültenle yakalama kararı olduğu belirtildi.

Soruşturma dosyasında Beyoğlu’nda M.E. adlı kişinin yaralanması, Avcılar Yeşilkent Mahallesi Milli Egemenlik Parkı’ndaki kasten yaralama ve tehdit olayı ile Kağıthane’deki ‘Atölye Park’ adlı iş yeri ve ‘Miraç Rezidans’ın kurşunlanması yer aldı.

Bu eylemlerle bağlantılı olduğu tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla düzenlenen operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.

İLGİLİ HABERLER