Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Arıkan, Türkiye'nin Suudi Arabistan ve Pakistan ile imzaladığı Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na yönelik partisinin tavrını net bir şekilde ortaya koyarak, söz konusu anlaşmanın mevcut şartlar altında kabul edilemez olduğunu vurguladı.
İktidarın 24 yıllık karnesi eleştirildi
Konuşmasında AK Parti'nin iktidardaki 24 yılını değerlendiren Arıkan, geçmişteki seçim beyannamelerine atıfta bulunarak sert eleştirilerde bulundu. 2002 yılında krizlerin sorumlusu olarak iktidarı işaret eden AK Parti'nin, bugün gelinen noktada krizlerin baş sorumlusu haline geldiğini savundu. Arıkan, siyasetin hafızasının silinmeyeceğini belirterek, milletin umutla oy verdiği iktidarın bugün ülkeyi yönetemez hale geldiğini ifade etti.
Siyasetin gündem saptırma yarışı
Türkiye'deki siyasi atmosferin skandallarla gölgelendiğini belirten Arıkan, iktidar ve muhalefetin birbirlerinin açıklarını arayarak milletin gerçek sorunlarını unutturduğunu söyledi. Fon tartışmaları ve ahlaki iddialar üzerinden yürütülen polemiklerin, ülkenin asıl meselelerini perdelediğini dile getiren Arıkan, pisliğin pislikle temizlenemeyeceğini vurguladı.
Mekke Anlaşması'na ret kararı
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na değinen Arıkan, partisinin bu konuda alacağı tavrı netleştirdi. Bölge ülkelerinin iş birliğini desteklediklerini ancak bir ülkenin güvenliğinin diğerinin güvensizliği üzerine kurulmasına karşı olduklarını belirten Arıkan, "Biz Saadet Partisi olarak böyle bir sorumluluğu almayacağımızı, Mekke Anlaşması'nı bu haliyle kabul etmeyeceğimizi aziz milletimize ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.