Rize'de etkili olan aşırı yağışlar, beraberinde getirdiği heyelan ve taşkınlarla kenti adeta çamur deryasına çevirdi. Suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan tablo, afetin boyutlarını gözler önüne sererken, bölgede geniş çaplı bir temizlik ve hasar tespit süreci başlatıldı.

Özellikle İyidere ilçesinde metrekareye düşen 189 kilogram yağış, hayatı durma noktasına getirirken, çok sayıda iş yeri ve konut balçık altında kaldı.

Afetin izleri siliniyor
Bölgedeki çalışmaları koordine eden ekipler, 351 personel ve 174 araçla sahada hummalı bir çalışma yürütüyor. AFAD, belediye, DSİ ve emniyet birimlerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarla yollar temizlenerek ulaşıma açıldı. Tedbir amaçlı boşaltılan 7 evdeki vatandaşların güvenliği sağlanırken, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini vurguladı. Başkan Mete, temizlik çalışmalarının ardından mahalle ve köy bazlı detaylı raporlama yapılacağını ifade etti.

İçme suyu konusunda kritik uyarı
Ulaşım ağında büyük oranda normalleşme sağlandığını belirten yetkililer, hasar gören araçların güvenli alanlara çekildiğini bildirdi. Öte yandan, sel sularının içme suyu kaynaklarına karışma riski nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü'nden önemli bir uyarı geldi.

İl Sağlık Müdürü Gökhan Demiral, özellikle kaynağı belirsiz ve klorlanmamış suların tüketilmemesi gerektiğini belirterek, vatandaşları mikrobiyolojik kirlenmeye karşı dikkatli olmaya çağırdı. Hasar tespit çalışmalarının çarşamba gününe kadar tamamlanması hedefleniyor.