İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, görevden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk yazısı gönderdi. Savcılık, Akpolat’ın belediye başkanlığı döneminde imar ve ruhsat işlemleri karşılığında iş insanlarından rüşvet talep ettiğine dair somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu belirtti.
Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan Ozan İş ve Emirhan Akçadağ, Akpolat’ın görev süresi boyunca bazı iş insanlarından para talep ettiğini öne sürdü. Dosyada yer alan iddialara göre, iş insanı Serdar Bilgili 500 bin dolar, Beşiktaş’taki “İnari Omakase” sahibi Aycan Akdağ ile tanık Sonat Sarper Ekşioğlu toplam 2 milyon lira ödemek zorunda kaldı.
Savcılık, Akpolat’ın daha önce mal varlığının kaynağıyla ilgili tespitler bulunan bir dosyada da belediye yetkilerini kötüye kullanarak rüşvet ve irtikap yoluyla haksız kazanç elde ettiğini vurguladı. Sevk yazısında, rüşvet paralarının belediyenin aşevi için “bağış” adı altında toplandığı, makbuz düzenlenmediği ve paraların elden, şoförler ve bazı belediye çalışanları aracılığıyla Akpolat’a ulaştırıldığı iddialarına yer verildi.
Savcılık, tanıklara baskı yapılması ve delillerin karartılması ihtimali nedeniyle mevcut tutukluluk durumunun dikkate alınarak Rıza Akpolat’ın TCK 252/2 maddesi kapsamında tutuklanmasının orantılı olduğunu savundu. Akpolat böylece ikinci kez tutuklanmış oldu.