Resmî Gazete'de yayımlandı: Sözleşmeli sosyal hizmet personeline görev güvencesi

Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'yla sözleşmeli sosyal hizmet personelinin görevine devam etmesine yönelik yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan ve 31 Temmuz 2026 tarihli Resmî Gazete'de yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar güncellendi.

Yeni düzenleme, özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görev yapan sosyal hizmet personelinin görevine devam etmesine yönelik önemli değişiklikler içeriyor.

Sosyal hizmet personelinin görevine devam etmesi sağlanacak

Düzenlemeye göre, 16 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında ek ders ücreti karşılığında çalışırken daha sonra sosyal hizmet personeli kadrolarına atanan ve halen görev yapan personel, mevcut görevlerini sürdürebilecek.

Böylece belirtilen şartları taşıyan personelin görevine devam etmesi hukuki güvence altına alınmış oldu.

İzinli ve askerlik görevindeki personel de kapsamda

Karar yalnızca aktif görev yapan personeli kapsamıyor. Düzenlemeden, kararın yürürlüğe girdiği tarihte doğum izninde bulunanlar, sağlık raporu nedeniyle izinli olanlar ve askerlik görevini yerine getiren personel de yararlanabilecek.

Bu kapsamda bulunan personelin de sosyal hizmet personeli olarak görevlerine devam etmeleri sağlanacak.

Mevzuatta değişiklik yapıldı

Kararla birlikte, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2'nci maddesinin on altıncı fıkrasındaki ikinci cümle yürürlükten kaldırıldı.

Düzenleme, 31 Temmuz 2026 itibarıyla yürürlüğe girerken, uygulanmasına ilişkin süreç Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülecek.

İLGİLİ HABERLER