“Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla 7 aydır tutuklu bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, bugün Silivri Cezaevi yerleşkesindeki mahkemede ilk kez hakim karşısına çıktı.
CHP Genel Başkanı Duruşmayı Takip Etti
Duruşmayı izleyenler arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kalabalık bir partili heyet de yer aldı. Mahkeme salonunda yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Özer: “Ben Bir Bilim İnsanıyım”
Savunmasında kendisinin bir akademisyen olduğunu vurgulayan Ahmet Özer, “Ben bir bilim insanıyım, böyle bir insan terör örgütüne iradesini teslim eder mi?” ifadelerini kullandı. Hakkındaki suçlamaların dayanağının çeyrek asır öncesine ait iddialar olduğunu belirten Özer, gizli tanığın dört yıl boyunca adını hiç anmadığını söyledi.
“Hiçbir Somut Delil Yok”
“Benimle ilgili tek bir delil yok” diyen Özer, “İfade veren gizli tanık, 4 yıl boyunca adımı anmadı. Şimdi ne değişti?” diyerek suçlamaların temelsiz olduğunu savundu. Avukatı da savunmada müvekkilinin özgürlüğünün anayasal bir hak olduğunu vurguladı.
Mahkeme Tutukluluğun Devamına Karar Verdi
Mahkeme heyeti, savunmaların ardından Özer’in tutukluluğunun devamına karar verdi. Davanın bir sonraki duruşması ileri bir tarihe ertelendi.