Özgür Özel’den basın özgürlüğü mesajı: Demokrasi nefessiz kalır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin basın özgürlüğü endeksindeki gerileyişine dikkat çekerek, gerçeğin sansürlenmediği ve demokratik bir medya düzeninin inşası için kararlılık vurgusu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kapsamında sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama paylaştı. Mesajında basın özgürlüğü ile demokrasi arasındaki ayrılmaz bağa dikkat çeken Özel, mevcut medya düzenine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Demokrasi ve basın özgürlüğü ilişkisi 

Özgür Özel, basının üzerindeki baskıların doğrudan demokrasiyi hedef aldığını belirterek, "Basın özgür değilse demokrasi nefessiz kalır" ifadesini kullandı. Gazetecilerin mesleklerini özgürce icra edemediği bir ortamda, demokratik standartların korunmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri 

Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarını ve hukuk sistemini etkileyen verilere değinen Özel, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün güncel verilerine de yansıyan tabloyu hatırlattı. Ülkemizin Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 163'üncü sırada yer almasının kabul edilemez olduğunu ifade eden CHP Lideri, bu durumun ülkedeki adalet ve demokrasi düzeyiyle eşdeğer olduğunu savundu.

Yeni medya düzeni vaadi 

Halkın haber alma hakkının korunması için kararlı bir mücadele yürüteceklerini belirten Özel, geleceğe dair hedeflerini şu sözlerle aktardı: "Biz, gerçeğin sansürlenmediği, gazetecilerin hapse atılmadığı bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Bir daha hiç kimsenin ele geçiremeyeceği bir medya düzenini gazetecilerle birlikte kuracağız."

İLGİLİ HABERLER